Thursday, September 13, 2012

2013 Pratik İçli Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Pratik İçli Köfte

MALZEMELER

2 su bardagi ince bulgur

2 orta boy patates

200 gram kiyma

50 gram ceviz

2 su bardagi bulgur

2 yumurta

Kirmizibiber, tuz,

karabiber

 

YAPILIŞI

Önce içli köftenin harcini hazirlayin. Bunun için bir tavada kiyma ile sogani

kavurun. Cevizi ufalayin veya ince ince kesin ama sakin dövmeyin.

Isirdiginiz zaman ceviz agiza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir

kenarda bekletin.

Diger tarafta iki su bardagi bulguru, iki su bardagi sicak su ile islatin.

Bulgur kabarirken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda hasladiktan sonra

rendeleyin. Bir yumurtanin tamamini ve bir yumurtanin sadece beyazini

karistirin ve patateslere ekleyin. Kirmizibiber ve kabarmis bulguru da

ekleyin ve yogurun. Payreks tabagi yaglayin. Hazirladiginiz hamurun

yarisini iyice yayin.

Daha önceden hazirlamis oldugunuz harci, payreks tabaga yaydiginiz

hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kismiyla da üzerini kapatin.

Bir biçak yardimiyla düzeltin. Üzerine kirimizibiber serpin. Ayirdiginiz

yumurtanin sarisini sürün ve firina koyun. Üzeri kizarinca servis yapin.

No comments:

Post a Comment