Thursday, July 26, 2012

Alfredo Sos Tarifi



Alfredo sosu İtalya,nın geleneksel soslarından biri. Sos ilk defa Roma,da Alfredo di Lelio

tarafından bulunmuş.Oldukça basit bu sosun temeli tereyağı ve parmesan peynirinden

oluşuyor. Sonradan krema ve çeşitli baharatlar eklenerek sosa biraz daha farklı lezzetler

katılmış.

Malzemeler (4 kişilik)

1/2 çay bardağı tereyağı

1 su bardağı krema (%38 lik sütaş, pınar, sek gibi bir çok markanın kreması

olabilir) (1 paket 200ml)

1 diş sarımsak ezilmiş

1 1/2 su bardağı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri veya eski kaşar da

kullanabilirsiniz)

1/2 çay bardağı taze kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı

Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Daha

sonra sarımsak ve peyniri ilave edin ve hızlıca bir kaç kez çevirip ateşten alın. Maydonozu ilave

edip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın... Sosunuz hazır afiyet olsun




No comments:

Post a Comment