Alfredo sosu İtalya,nın geleneksel soslarından biri. Sos ilk defa Roma,da Alfredo di Lelio
tarafından bulunmuş.Oldukça basit bu sosun temeli tereyağı ve parmesan peynirinden
oluşuyor. Sonradan krema ve çeşitli baharatlar eklenerek sosa biraz daha farklı lezzetler
katılmış.
Malzemeler (4 kişilik)
1/2 çay bardağı tereyağı
1 su bardağı krema (%38 lik sütaş, pınar, sek gibi bir çok markanın kreması
olabilir) (1 paket 200ml)
1 diş sarımsak ezilmiş
1 1/2 su bardağı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri veya eski kaşar da
kullanabilirsiniz)
1/2 çay bardağı taze kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı
Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Daha
sonra sarımsak ve peyniri ilave edin ve hızlıca bir kaç kez çevirip ateşten alın. Maydonozu ilave
edip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın... Sosunuz hazır afiyet olsun
Thursday, July 26, 2012
Alfredo Sos Tarifi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment