Malzemeler
1 adet yumurta
1 tane yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
Açmak için:
buğday nişastası
İçi için:
Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (ben fındık, tarçın ve şeker karışımı ve yumurta
akı kattım)
Üstüne;100 gram margarin veya tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya
bırakıyoruz.
Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu
ilave edip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.Bu yoğrulan
hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz.Her birini nişasta serperek küçük tatlı
tabağı kadar açıyoruz.Her kata nişasta serpiyoruz.10 katlı hamuru önce
elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Onları
su bardağı ağzıyla kesiyoruz.İçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim
yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip
tepsiye diziyoruz.Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını
tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz.170 derecelik fırında üstleri
kızarana kadar pişiriyoruz.(30-35 dakika da pişti.)
Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz.
Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla
yapabilir.Nişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve
hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir.
nerminbayraktar.blogcu.com
Wednesday, August 1, 2012
Dilber Dudağı Tarifi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment