Wednesday, August 1, 2012

Dilber Dudağı Tarifi



Malzemeler

1 adet yumurta

1 tane yumurta sarısı

1,5 kahve fincanı süt

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 fiske tuz

1 çorba kaşığı sirke

aldığı kadar un

Açmak için:

buğday nişastası

İçi için:

Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (ben fındık, tarçın ve şeker karışımı ve yumurta

akı kattım)

Üstüne;100 gram margarin veya tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya

bırakıyoruz.

Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu

ilave edip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.Bu yoğrulan

hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz.Her birini nişasta serperek küçük tatlı

tabağı kadar açıyoruz.Her kata nişasta serpiyoruz.10 katlı hamuru önce

elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Onları

su bardağı ağzıyla kesiyoruz.İçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim

yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip

tepsiye diziyoruz.Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını

tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz.170 derecelik fırında üstleri

kızarana kadar pişiriyoruz.(30-35 dakika da pişti.)

Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz.

Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla

yapabilir.Nişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve

hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir.

nerminbayraktar.blogcu.com




No comments:

Post a Comment